Fremhevede sikkerhetsprodukter
 

 

HP Spectre x360

Det finnes flere måter å øke sikkerhetsnivået på IT-utstyr en man kanskje tenker over. HP har med sin Spectre x360 kommet med en ny vinkling i samarbeid med 3M , en laptop som effektivt stopper uønsket innsyn fra uvedkommende. Med et tastetrykk vil skjermen fremstå som helt hvit for alle utenfor brukerens 70-graders synsfelt. En lenke er som kjent ikke sterkere en sitt svakeste ledd, med andre ord vil selv ikke verdens sterkeste påloggingspassord hjelpe hvis noen kikker over skulderen din mens du jobber med sensitive dokumenter på maskinen din. 

Spectre x360 er en såkalt 2i1 løsning der touchskjermen kan vris helt rundt og brukes som et nettbrett, i samarbeid med den medfølgende smartpennen er dette både smart og praktisk. 

Ta kontakt med Lerøen Datapartner i dag for pristilbud.

 

Spesifikasjoner:

Skjerm: 13,3-tommer, full HD IPS-berøringsskjerm, blank (1920 x 1080 piksler) med Privacy Shield
OS: Windows 10 Home norsk 
Prosessor: Intel Core i7-8550U 
RAM: 16 GB
SSD: 512 GB (M.2 PCI-e)
Nett: 802.11ac, Bluetooth 4.2
Tilkoblinger: 2 stk USB-C/Thunderbolt 3, 1 stk USB 3.1 gen 1, minijack for lyd inn/ut
Størrelse: 30.6 cm x 21.8 cm x 1.36 cm
Vekt: 1,3 kg

im3

 

gg

    Kryptert USB-lagring

Å flytte filer ved hjelp av en minnepenn kan være svært praktisk, men kan også være en stor sikkerhetsrisiko om enheten mistes eller slippes ut av syne. Om innholdet er sensitive data som kundedata, interne bedrifts- og finansdokumenter er det lurt å benytte seg av en minnepinne med innebygget kryptering. Her finnes det endel alternativer, noen bruker en software løsning mens andre har egen hardware innebygget for å håndtere kryptering og dekryptering. Ved hardwarebasert kryptering og dekryptering vil disse oppgavene bli håndtert av enheten og ikke mellomlagres på vertsmaskinen Noen varianter kommer også med fysiske knapper for opplåsing av enheten. Som et ekstra sikkerhetslag tillater enkelte enheter at hvis koden feilskrives 10 ganger formateres hele enheten. Data kan også fjernlåses av administrator, dette trer i kraft når enheten settes inn i en maskin med internett forbindelse.

Lerøen Datapartner er forhandler av flere ulike modeller av krypterte lagringsmedier, Ta kontakt idag for en prat om hvordan din bedrift kan behandle flytting av sensitive data på en trygg måte.

 
 

 

Fysisk sikkerhetsnøkkel

Å bruke kun brukernavn og passord er ikke lenger en anbefalt måte for å autentisere innlogging. Det bør isteden brukes en to-faktors autoriseringsprosess der du mottar en engangskode på f.eks. mobil når du har skrevet inn ditt passord. Skulle noen da ha klart å snappe opp ditt passord vil angriper da ikke kunne få tilgang uten å også være i besittelse av din mobiltelefon. Den aller tryggeste løsningen vil være en fysisk usb nøkkel, Google begynte i 2016 med fysiske usb autoriseringsnøkler for alle sine 35.000 ansatte, siden den gang har det ikke vært noen tilfeller av identitetstyveri blant staben. 

Det finnes en del varianter av slike nøkler på markedet, de mest kjente er Googles Titan Key og Yubicos Yubikey. Titan Key er foreløpig ikke tilgjengelig utenfor det amerikanske markedet.

Ta kontakt med Lerøen idag for en prat rundt hvordan vi kan øke din bedrifts sikkerhet ved hjelp av fysiske autentiseringsnøkler.

 

 dev2    
 
 
 

 

 

screens

 

 

 

 

 

 

Ønsker du å sikre dine interreser?

Øk bedriftens sikkerhetsnivå i dag!

 

 

Kontakt oss nå!

 

Våre nettsteder benytter informasjonskapsler (cookies) og analyseverktøy (Google Analytics) på nettsidene, både for at du skal oppleve at nettstedet er enkelt å bruke og til statistiske formål.

For mer informasjon, les vår personvernerklæring